Nedräkningen har börjat

På fredag kl 10:00 går jag på semester!! Fem veckor av frihet :) ska bli så skönt! Vad jag ska göra har jag dock ingen aning om, önskar en tripp till Ullared, men vem kan offra sig att följa med dit?! Vederbörande ska inneha ett körkort och inte ha nåt emot att hänga på hästavdelningen några timmar. 

Ja vad har jag pysslat med i helgen då? Fredag kväll var det middag hos Maj o Roger o sen bilbingo, Maj fick bingo! Fast hon fattade inte riktigt det så vi hann aldrig tuta... Men en liten peng blev det iaf :) som vi delade med ett gäng andra... 
Igår var det städning och röjning vid saloonen inför nästa helgs kalas, jag eldade gräs! Gick med en stor gasolbrännare och utplånade allt som kom i min väg, mohahahaa! Fick även lite fotsvett på kuppen, det var lite varmt... Släckte även några små gräsbränder med fötterna... Men guuu så fint det blev! Tänk att det var grus under allt ogräs. 
Sen när det var fixat var det dags att sätta upp stängslet  runt herrgårn, inte vilket stängsel som helst utan ett med ström i. Nu kanske ni tycker att jag är väldigt elak mot mina kära hundar, men det är för deras egen skull. Zune var senast förra helgen över till grannen!! Han hade grävt sig in under staketet och kutat över vägen! Vägen är alltså E45:an och där går det undan, vill inte ha en till hund som blir påkörd så därför får det bli ström. 
 Jag gick med grästrimmern och mannen skruvade isolatorer på alla stolpar, ca 20 cm från marken. Sen dit med elband, vi köpte band så hundarna ska se det ordentligt, taskigt att bara ha en tunn tråd... Mannen fixade strömmen och sen tar han tag i hela bandet för att känna att det funkar! Det skulle jag aldrig våga.. Och ja, det funkade. Det var ingen super stark ström kan jag tillägga, ingen sån där som fräser o bränner av fingrarna :) 

Sen dröjde det väl ca 5 minuter så skriker Siri till och kommer med en himla fart! Hon såg precis ut sådär som hon gör när hon gjort nåt hon inte får o ska fjäska in sig... Stackars sessan! Men det gick över rätt fort och hon blev sitt vanliga jag igen. 
På kvällen så hör vi Zune skrika till, han kommer inrusandes och la sig vid soffan, där låg han hela kvällen och sov sen, han vägrade gå ut o kvällspinka tillome... Sov hela natten och vågade sig ut först vid 10-tiden imorse. Effektivt med lite ström. Lars har inte gått på tråden än så han blev ju mycket förvånad över Zunes kraftiga reaktion igår, han skyndade sig ut för att kolla läget och vad det var som var så otroligt läskigt, men inte kunde han se det... 

Känns skönt att det är ström vid staketet nu, visst dom kommer få några stötar och bli förtvivlade, men sen lär dom sig. Och Zune kommer inte springa över vägen nå mer! Han går ju knappt ut stackarn... Det går nog över. Jag ska busa med honom ute och visa att det faktiskt går jättebra att vara på gräsmattan! 

Nu har vi varit på söndagspromenaden och nu väntar stallet! Jag ska nog tillome rida idag, det var längesen. 

Söndagspromenad