Utställning i Matfors

Idag susade jag, mami och alla hundar ner till Matfors för att gå på blandrasutställning. Egentligen tänkte jag först bara visa Lars, men kände att Zune kan behöva öva sig inför framtiden så han fick vackert gå på detta han också. När vi kom dit vid 9-tiden så regnade det... och höll på fram till 13-tiden... och så var vi på en ridplan, ni vet väl dom flesta av er hur en ridplan blir av regn -Geggig!! Men va fasen jag hade tagit på mig stövlar dagen till ära så inget kunde stoppa mig! Värre var det för dom som valde att gå i tygskor... särskilt vita sådana, orutinerat!
Apropå orutinerat så har vi sett en hel del sånna människor idag, jag framstår ju som ett proffs på att visa hund i detta sammanhang! Iaf när jag går med Lars, han är helt gudomlig att gå med i ringen. Han springer vid min sida med slakt koppel, står stilla snyggt och prydligt i flera minuter framför domaren :) Zune är ju Zune så han är lite överallt... Men han kunde stå fint en gång faktiskt! Och då stod han blickstilla i flera minuter, jag trodde han dött fast han stod upp lixom... och tyst var han också! Det ni :)
 
Nu till lite resultat här. Vi börjar med Lars, som i år gick som veteran. Först gick vi den enskilda bedömningen, fick ett HP (hederspris),dom rosetterna var denna gången lila och gröna i färgen, (olika varje år.) Därifrån gick vi vidare till finalen som gick i slutet av dan, där sprang vi runt bland 11 andra hundar och där slutade Lars på en 4:e plats och fick sig en röd rosett och massor av fina priser!!
Sen blev Lars även framröstad som publikens favorit och fick en gigantisk rosa/vit rosett och ännu mer fina priser, han klädde bra i sin rosa rosett :) Lars tyckte han var kung idag, och det var han också!! Han tyckte nog att han ägde hela stället, för i bilen ville han verkligen inte vara, som han annars gillar. Men nu hade han en utställning att hålla koll på.
 
Här kommer Lars kritik:
 
Helhetsintryck: Utmärkt.
Mycket vacker hane med piggt och maskulint uttryck. Bra överlinje och hals. Vackra ögon. Bra bett, bra vinklar runtom. Mycket välmusklad, rör sig mycket bra. Bra kontakt med föraren, mycket välvisad!
Domare: Sarah Notefält
 
Zune då? Jo men det gick väl bra, han kunde väl ha uppfört sig aningens bättre i ringen tycker jag, men det är bara att öva på! Han la sig framför domaren i leran, han stod och yla sådär som han brukar kunna göra, men jaja, det är ju Zune :) Han fick också ett HP, gick vidare till final med 12 andra hundar. Jag tänkte att här åker vi väl ut inom kort, men inte då! Zune jobbade även han upp sig till en 4:e plats och blev med en rosa rosett och fick även han en påse med massor av fina priser! Hur gick det där till?! Jag fattar fortfarande inte, men nöjd är jag!! Lilla terror.
 
Zunes kritik:
 
Helhetsintryck: Mycket gott.
Hane snart 1 år. Vackert ansiktsuttryck. Fin teckning, vackra ögon. Bra ansatta öron. Trasig tand. En stark rak rygg. Bra vinklar bak. Något kort kors. Rör sig lätt och parallellt.
Domare: Katarina Olsson
 
Två tjusiga och nöjda grabbar efter en heldag på utställning.
 
Såhär såg det ut på herrgrån igår kväll, Siri busar lite på sidan av Zune :) Och Zune kommer flygandes... rakt mot mig! Men han sprang inte in i mig, tack Zune.