Nu är hon här!!

Punktlig som bara den var hon oxå. Eller så var det mitt vräkningsprojekt i lördags som hjälpte till 🤔😆 Jaja, hur som helst så är hon här nu, efterlängtade lillasyster Klara 🎀  på självaste bf-dagen (beräknad födsel) inte många som lyckas med det!
I söndags morse när jag var upp en sväng vid 7-tiden så kände jag att -idag kommer hon! Kände så väl igen känslan långt ner i magen. Jag åt en banan å gick å la mig igen... tror ni det gick bra? Nej efter en stund fick jag kliva upp igen, herregu, jag hade ju lite till att packa, kom på att jag skulle duscha, vattna blommor, osv... efter ett tag kom herrn upp å såg lite frågande ut till mina morronprojekt- lillasyster kommer idag sa jag helt lugnt. Medans jag höll på stöka här hemma så tog jag å klockade värkarna, dom kom mer å mer regelbundet å blev tätare å starkare för varje gång. Ringde in till bb å berättade att vi ville komma, gäller att ringa mellan två värkar annars blir det svårt att prata 😂 men det gick bra! Precis när jag la på som kom en värk, tog den, sen ringde jag momman i Ås. Så vid kl 9 var vi på väg! In med Ella, Lars å Siri i Ås. 
9:45 var vi som inskrivna å hade fått komma in på ett rum på förlossningen. Där sattes det dosor på magen som skulle mäta värkarna, å bebis hjärtljud, om värkarna var regelbundna å på riktigt så att säga. Efter 30 minuter med dosor så blev de undersökning, då var jag öppen 5 cm! Sen stod jag vid ett ståbord å hängde en stund, usch å fy så ont varje värk gjorde, provade sitta på en pilatesboll å guppa runt, det var betydligt bättre! Och vid varje värk så fick herrn trycka på mina höfter, han satt bakom mig på en pall, detta funkade fint en timme, sen ändrades känslan på värkarna. Dags för undersökningen igen - nu öppen 9 cm!!! På en timme... intensivt värre med andra ord! 4 cm på en timme, 1 cm i timmen är mer normalt... nä varför dra ut på det hela?! 
Nu var det endast 1 cm kvar, sen var det dags för livets stora krystmarsh! 
Eller det är väl mer eller mindre att bara åka med, följa kroppens signaler, den tar ju helt över å gör det den ska, jobba med, inte emot! Finns stunder då man bara vill kasta in handduken å ge upp, men det är stört omöjligt, jag tänkte bara - varje värk är ett steg närmare lillasyster, snart är det över, detta gör jag aldrig om!! 
Men satan så grym kroppen är, efter 15 minuter med krystvärkar som var så sjukt intensiva så det går inte beskriva så låg hon plötsligt där på min mage - världens finaste lilla lillasyster ❤️ sammanfattning av denna förlossning - kort och intensiv! Mindre än tre timmar från inskrivning så var hon ute, 12:31 för att vara exakt 😊 bra jobbat kroppen!! 

💕 3675 gram kärlek 💕 
(null)
 
Vi hade fått åka hem redan i söndags ifall vi hade velat det, allt såg så bra ut, men det kändes skönt att stanna på bb en natt iallafall, man är ju en aning mörbultad, minst sagt. I måndags efter att lillasyster blivit besiktad av läkare och fått godkänt så checkade vi ut å åkte hem, då var vi så less på att vara på detta bb-rum... usch! Ella å hundarna fick vara kvar i Ås en natt extra, så vi fick lite tid att lära känna den nya lilla människan - Klara ska hon få heta, Ella har kallat henne de så länge nu å hon ser ut att vilja heta Klara så det får bli så 😍  
Igår åkte vi till Ås, till våran treåring!! Fatta att hon fyllde tre år igår, sjukt va tiden går. Som vi hade saknat henne, det var så tomt å tyst hemma utan henne. 
Hon hade önskat sig marsipantårta på sin dag (älskar marsipan, retsen av tårtan är ointressant) 
(null)
Fick presenter å var så lycklig. Och så fick hon ju äntligen träffa lillasyster!! Hon klappade, höll i handen, höll henne i famnen, så stolt storasyster så Ojojoj ❤️ Ella och Klara, visst passar de fint ihop?! 
(null)
Alltså jag var egentligen massor jag vill skriva, men nu måste jag prova sova lite igen, eller ge Klara mat känner jag nu. 

Ni får ha överseende om det är konstigt formulerat eller så, men jag sover lite begränsat kan man säga 🙈 ni får översätta själva. 

Hörs hej.